Kokosová pěna:
-300 ml kokosového mléka
-50 g cukru
-4 plátky želatiny každý plátek o váze 2 g
-300 g smetany na šlehání
-30 ml (3 cl) Malibu
-strouhaný kokos
Mátový krém z avokáda:
-50 g limetkové šťávy (asi 1 a ½ limetky)
-100 g avokáda (čistá váha dužniny, bez pecky a slupky)
-20 lístků máty
-80 g třtinového cukru
Kokosová pěna:
Želatinu namočíme do studené vody.
Kokosové mléko a cukr zahřejeme dokud se cukr nerozpustí.
Do horkého mléka přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, promícháme a necháme vychladit při pokojové teplotě.Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji promícháme s vychladlým kokosovým mlékem.
Přidáme Malibu a opět dobře promícháme.
Formu (aby nám vyšla 2-3 cm vrstva pěny) vyložíme potravinářskou fólií, kterou necháme přesahovat. Kokosovou hmotu nalijeme do misky, zakryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.Kokosovou pěnu vyndáme z misky a nakrájíme ji na kostky a ty obalíme ve strouhaném kokosu.Mátový krém z avokáda:
Z limetek vymačkáme šťávu.
Avokádo přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu.
Avokádo, šťávu, cukr a mátové lístky rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému.
Kokosovou pěnu podáváme s malým množstvím mátového krému.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 13.01.2015 15:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz