Těsto
250 g světlých máslových sušenek (např. BEBE)
125 g másla
100 g strouhaného kokosu
1 plechovka (kondenzovaného slazeného mléka) Salko
strouhaná kůra z celého citronu
(Poleva)
20 g másla
200 g moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
kokos na posypání
Sušenky rozdrtíme válečkem v igelitovém sáčku. Máslo rozehřejeme společně s kondenzovaným mlékem, ale nesmí se vařit. Pak ho nalejeme do suché směsi, přidáme kokos a strouhanou kůru a promícháme. Lžící hmotu natlačíme do folií nebo papírem vyložené formy o velkosti asi 16 x 20 cm a necháme vychladnout.
Na polevu máslo vymícháme s cukrem, postupně přiléváme šťávu z citronu. Hotovou polevu, která má konzistenci krému rovnoměrně naneseme na povrch těsta, posypeme kokosem a necháme do druhého dne rozležet. Pak krájíme na menší řezy.
Citron tomu dodává velmi příjemnou chuť a dost tlumí množství cukru. Na polevu je potřeba opravdu jen 20 g másla a přesto se krém velmi dobře našlehá tak, že by ho bylo možno použít i na zdobení.
Zdroj: Knihovnička Recepty 1/2015
Autor: Hella | |
Datum vložení: 19.01.2015 23:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz