Odpalované těsto:
500 ml vody
špetka soli
160 g másla
270 g polohrubé mouky
7 vajec
Karamelový krém:
2 karamelové pudinkové prášky
500 ml mléka
250 g másla
7 lžic cukru
Šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
6 lžic cukru
Karamelová poleva:
250 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
Odpalované těsto: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce a vyšleháme do hladka. Těstem naplníme zdobičku a stříkáme malé větrníky (2 vrstvy na sebe). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do růžova. Ještě teplé rozkrojíme a vychladlé naplníme.
Karamelový krém: Pudinkové prášky, mléko a cukr uvaříme jako klasický pudink. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo. Vyšleháme do hladka. Krémem plníme větrníky.
Šlehačka: Smetany, ztužovače a cukr vyšleháme dohusta. Šlehačkou plníme na karamelový krém větrníky a přiklopíme.
Karamelová poleva: Cukr nasypeme do kastrolu a necháme roztavit na zlatý karamel. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilejeme do něj horkou šlehačku a mícháme dohladka a dohusta. Pozor, aby to nevzkypělo, pořád míchat. Polevou potíráme větrníky.
Autor: topi20 (Lenka Topinková) | |
Datum vložení: 22.01.2015 09:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz