325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
125 g kokosové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
110 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu
šťáva a kůra z 1 citronu
3 lžíce oleje
voda podle potřeby (cca 550 ml)
kompotované třešně (čerstvé)
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct). Množství vody záleží na savosti kokosové mouky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme vypeckovanými třešněmi. Třešně lehce zatlačíme do těsta, nepropadnou se samy jako u klasické bublaniny. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Po upečení ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 22.01.2015 20:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz