Na základní zmrzlinu:
1/2 l smetany
5 žloutků
120 g pískového cukru
Vanilková příchuť:
1 vanilkový lusk
Čokoládová příchuť:
100 g hořké čokolády
Kakaová příchuť:
1 lžíce kvalitního kakaa
Kávová příchuť:
1 lžíce kávy
Oříšková příchuť:
oříšky
Ovocná příchuť:
čerstvý ovocný protlak
čerstvé ovoce
Ve smetaně rozmícháme žloutky a cukr, vložíme i s miskou do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme těsně k bodu varu, déle ne, srazily by se žloutky.Necháme vychladnout, občas zamícháme. Pak vložíme dobře zakryté důkladně vychladit do ledničky, nejlépe do druhého dne. Vložíme do strojku a zmrazíme.Zmrzlinu můžeme připravit i v dalších variantách.Vanilková: spolu se smetanou, žloutky a cukrem zahříváme i 1/2 - 1 lusk vanilky, který rozpůlíme a vyškrábneme dužninu do mléka, ale obal lusku přihodíme též. Před zmrazením přecedíme. Vanilkový cukr lze použít též, ale není to "ono".Čokoládová: do základu přimícháme 100 g rozpuštěné vlažné hořké čokolády.Kakaová: do horkého základu rozmícháme vrchovatou lžíci kvalitního kakaového prášku.Kávová: do horkého základu přidáme lžíci kávy, může být i rozpustná.Oříšková: oříšky opražíme, vymneme ze slupek a jemně nastrouháme. Přidáme do základu.Ovocná smetanová: část smetany nahradíme čerstvým ovocným protlakem (jahody, maliny,...), před mražením ještě vmícháme kousky ovoce.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 18.03.2009 18:43 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Chutné vafle | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz