Linecké těsto:
50 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 žloutek
kůra z 1/4 citronu
na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
50 g hladké mouky na posypání válu
Třená hmota :
150 g másla
100 g moučkového cukru
5 vajec
kůra ze 1/4 citronu
10 g vanilínového cukru
150 g hladké mouky
Dále:
500 g třešní
tuk na vymazání plechu
moučkový cukr na posypáni
Z lineckého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, který položíme na namaštěný plech s vysokými okraji a ve střední teplotě napůl upečeme.Třená hmota: máslo mírně nahřejeme a šleháme spolu s moučkovým cukrem, postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna zamícháme prosátou mouku, citronovou kůru a vanilínový cukr. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na předpečený linecký plát těsta.Na povrch rozložíme očištěné třešně. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě do zlatového zabarvení. Vychladlou bublaninu krájíme na dílky a pocukrujeme.Bublaninu můžeme také péci v pekáči nebo v miskách z hliníkové folie, které předem vymastíme.
Autor: tomaskom | |
Datum vložení: 26.01.2015 11:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz