150 g mletého cukru
100 g másla
3 vejce
200 g hořké čokolády (70%)
2 lžíce hladké mouky
50 g bílé čokolády
kakao
máslo na vymazání
Ve vodní lázní si rozpustíme hoř. čokoládu s máslem.
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a pomalu zamícháme zchladlou čokoládu. Nakonec lehce vmícháme mouku.
Lijeme do vymaštěných a kakaem vysypaných vhodných misek. Plníme do dvou třetin, vyběhne to.
Do každé misky zapíchneme čtvereček bílé čokolády.
Dáme do vyhřáté trouby na 180°C na 12 minut.
Po vytažení necháme asi 2 minuty stát a vyklopíme.
Bílá čokoláda změkne, ale neteče, nestačí se tak rychle rozpustit, ale je tam výborná.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 04.02.2015 21:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz