2 limetky
250 g másla
150 g cukru krupice
4 vejce
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 g smetany
250 g mletého máku
2 polévkové lžíce pomerančového likéru (nebo 1 PL rumu)
Z omytých limetek nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s cukrem a s vejci vyšleháme do pěny a zlehka do ní vmícháme mouku s práškem a smetanu. Pokud potřebujeme těsto trochu naředit, použijeme mléko.
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme limetkovou kůru a 2 PL šťávy. Do druhé půlky vmícháme mák a likér nebo rum.
Do vysypané formy vlijeme makové těsto a na něj pak limetkové. Vytvoříme mramorování a dáme péct na cca 50minut při teplotě 175°C.
Hotovou bábovku pocukrujeme nebo ze zbytku limetkové šťávy a moučkového cukru umícháme polevu, kterou nalijeme na hotovou bábovku.
PL = polévková lžíce
Autor: Irule (Irena) | |
Datum vložení: 08.02.2015 13:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz