TopRecepty.cz

Datlový koláč s vůní perníku


Datlový koláč s vůní perníku

Suroviny

150 g vypeckovaných datlí
125 ml vařící vody
50 g másla
60 g hnědého cukru
1 vejce
3 lžíce rumu
80 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
1 lžička perníkového koření

Smetanový karamel:
40 g másla
40 g hnědého cukru
50 ml smetany

vlašské ořechy na ozdobu

Postup

Datle dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme je asi 20 minut v klidu.
Pak je i se zbylou tekutinou přemístíme do mixéru, přidáme máslo a cukr a rozmixujeme.
Po chvíli vklepneme vejce a ještě krátce projedeme mixérem.
Do vzniklé hmoty přimícháme rum a mouku smíchanou se solí, kořením a kypřícím práškem.
Těsto nalijeme do tukem vymazané formy (měla jsem formu o průměru 20 cm) a dáme péci do trouby rozehřáté na 180°C asi 20-25 minut.

Máslo, cukr a smetanu dáme do kastrůlku a za stálého míchání několik minut vaříme, až se vše spojí a začne houstnout a lehce zlátnout.

Upečený vychladlý koláč zdobíme připraveným smetanovým karamelem a dozdobíme ořechy.

autor Autor: Angel 666 (Jitka K.)
Datum vložení Datum vložení: 08.02.2015 18:58

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz