Na srdíčka:
1 hrnek instantní polenty
2 hrnky vody
špetka soli
1 lžíce javorového sirupu (případně sirupu z agave nebo med)
1 lžíce másla (na opečení srdíček)
Na čokoládový krém:
1 avokádo (zralé)
1 hrst mletých lískových oříšků
1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
1 lžíce javorového sirupu
Polentu uvaříme v lehce osolené vodě na hustou kaši, vmícháme do ní sirup a na pekáček vyložený pečícím papírem rozetřeme do vrstvy cca 1 cm vysoké. Necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém z avokáda. Měkké avokádo by mělo jít po rozpůlení snadno vydlabat lžičkou. Promícháme s najemno mletými ořechy, kakaem a sirupem a ponorným mixerem ve vyšší nádobě rozmixujeme (použila jsem klasický půllitr s uchem).
Z vychladlé polenty vykrajujeme co chceme - mně se zdála aktuální srdíčka :D. Na pánvi rozpustíme trochu másla a vykrájené tvary z obou stran dozlata opečeme.
Ozdobíme čokokrémem a ovocem podle chuti a možností
Po internetu koluje recept na nutellu z avokáda a banánu, má ji tu i Jana v podobných. Zkusila jsem ji taky, ale tahle se mi zdá mnohem chutnější, možná díky oříškům.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 12.02.2015 14:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz