4 žloutky
200 g másla
150 g krystalu
vanilkový extrakt
citronová šťáva
rum
mleté oříšky
Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme do studené vody). Do mísy přidáme nakrájené změklé máslo a příchuť jakou chceme, aby krém měl.Při přidávání tekutých příchutí, dáváme velký pozor, aby nám krém nezřídl, přidáváme max. po lžících a stále kontrolujeme hustotu.Šleháme ručním šlehačem, minimálně 10 minut na středním výkonu. Šleháme opravdu poctivě, krém se nám odvděčí tím, že bude krásně našlehaný, přitom pevný a lesklý.Zároveň, ale musíme odhadnout, kdy má už krém dost, žloutkový krém se chová jinak, než pudinkový a má větší tendenci po přešlehání řídnout.
Podrobnejsie popisanie + fotopostup
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4228
Autor: vybusna | |
Datum vložení: 13.02.2015 23:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz