500 ml (rostlinného) mléka
50 g kurakanové mouky (Adveni Medical)
cukr
sirup
sladidlo dle chuti
Na ochucení:
kardamom – dle původních srí lanských receptů
skořice
vanilkový cukr
kakao
Ve třetině studeného mléka rozmícháme kurakkanovou mouku. Zbytek mléka ohřejeme, vmícháme namočenou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podle vlastní chuti osladíme a dochutíme. V původním srí lanském receptu přidávají kardamom. Můžete ho ale nahradit např. skořicí, vanilkou nebo kakaem.
Kurakkan (finger millet, ragi, red millet) pochází z Etiopie a dnes se pěstuje v suchých oblastech Afriky a Asie. Je odolný vůči vysokým nadmořským výškám, díky čemuž roste i v Himalájích, až do 2 300 m. Kurakkan je cenným zdrojem aminokyseliny methioninu, železa a vápníku. Připravují se z něho chlebové placky (roti, dosa), pudinky, kaše a slané i sladké dezerty.
http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 15.02.2015 14:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz