90 g kvalitní víceprocentní hořké čokolády
90 g másla
90 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
3 vejce
máslo
polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny. Cukr zašleháváme postupně po lžících. Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi vaječné a postupně, stejně opatrně, vmícháme hladkou mouku.
4-6 keramických zapékacích jednoporcových formiček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem plníme do 2/3 výšky a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8 - 10 min. Při správném upečení by střed těsta ve formičce měl být níž, než jeho upečené okraje.
Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou (coulis), v našem případě jahodovou.
Podle KOKO Veroniky Kokešové
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 15.02.2015 16:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz