TopRecepty.cz

Čokoládový fondant s jahodovým coulis


Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Suroviny

90 g kvalitní víceprocentní hořké čokolády
90 g másla
90 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
3 vejce
máslo
polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček

Postup

Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny. Cukr zašleháváme postupně po lžících. Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi vaječné a postupně, stejně opatrně, vmícháme hladkou mouku.

4-6 keramických zapékacích jednoporcových formiček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem plníme do 2/3 výšky a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8 - 10 min. Při správném upečení by střed těsta ve formičce měl být níž, než jeho upečené okraje.

Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou (coulis), v našem případě jahodovou.

Poznámka

Podle KOKO Veroniky Kokešové

autor Autor: senky (Jana Šenkyříková)
Datum vložení Datum vložení: 15.02.2015 16:59

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz