250 g jahel
500 ml mléka
1 vejce
2 jablka nakrájená na kostičky
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
Ořechy na ozdobu
Jáhly spatříme horkou vodou ( zbavime je tak hořkosti).
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu.
Do vrouciho mléka vsypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut dokud nevznikne kaše, kterou necháme vychladnout.
Smícháme vejce, skořici, dosladíme medem a přisypeme jablka na kostičky.
Rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem. Posypeme ořechy.
Peceme 50 minut na 180 stupňů.
Jahelnik lze jist teplý i studený.
Můžeme posypat i mandlemi, kokosem či mákem
Autor: marepavla (Pavla Marešová Tluková) | |
Datum vložení: 01.03.2015 14:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz