400 g hladké mouky
1 špetka soli
1 vejce
50 g másla
220 ml mléka
2 lžíce rumu
30 g cukru
20 g droždí
Medové hrušky:
4-5 hrušek
3 lžíce medu
1/2 lžičky skořice
kostka tvrdého tvarohu na posypání
Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka.Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 15-20 minut vzejít kvásek.Pak přimícháme rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, rum, přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto.Propracováváme, až se začnou dělat v těstě bubliny a přestane se lepit na vařečku. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.Mezitím si připravíme hrušky: hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a v kastrůlku lehce podlité vodou je dusíme doměkka.Měkké hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme med a skořici, vypneme a necháme vychladnout.Vykynuté těsto rozválíme asi na 1 cm silnou placku. Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka a ta klademe na plech vyložený papírem na pečení, ničím je nepotíráme.Necháme je ještě asi 15 minut kynout a pak je vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme je asi 12-15 minut lehce dozlatova.Upečené bochánky potřeme rozvařenými hruškami a posypeme strouhaným tvarohem.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 01.03.2015 17:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz