2 hrnky hladké mouky
125 g másla (nebo margarínu na pečení)
3 vejce
1 hrnek vymačkaného a krájeného kysaného zelí
1,5 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek vody
0,5 hrnku kakaa
Maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme a postupne všľaháme po jednom vajíčka.Kakao zmiešame s múkou a práškom do pečiva.Striedavo za stáleho šľahania pridávame k maslovej zmesi múku s kakaom a vodu. Dôkladne vyšľaháme.Nakoniec vmiešame kyslú kapustu.Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme na 180 °C. Ešte teplý múčnik posypeme práškovým cukrom.
Koláč je vďaka kapuste jemný, pritom kapustu v ňom necítiť. Napriek tomu, že je s vodou, absolútne to nie je cítiť na rozdiel od iného koláča, ktorý som s vodou robila kedysi dávnejšie.
Recept som našla na internete, ale trocha som si ho upravila.
Zdroj : http://clovekonline.cz/cokoladovy-dort-z-kyseleho-...
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 05.03.2015 11:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz