vajíčka (vaječné skořápky - korpusy)
lučina
vanilkový cukr
vaječný koňak
(žloutek)
pudinkový prášek nebo škrob
Vajíčka jedno po druhém na kulatějším konci naklepneme a opatrně postupně odlámeme skořápku. Obsah vajíčka vyklepneme do misky. Skořepiny důkladně vymyjeme, vypláchneme vařící vodou a necháme oschnout.
Lučinu - nejlépe domácí - smícháme s vanilkovým (ne vanilinovým) cukrem a lžičkou opatrně naplníme vaječné skořápky. Malou lžičkou uděláme hluboký důlek.
Pokud máte vaječňák hodně hustý a tmavý, tak jen naplníte důlek do podoby žloutku. Já měla světlý a řídký, proto jsem do něj zamíchala žloutek a lžičku škrobu. Ve vodní lázni za stálého míchání zhoustne do podoby žlutého pudinku - předpoklad jsou hezky žluté žloutky :D Pak už jen naplníte a tváříte se, že jde o vajíčka naměkko, že máte extra druh slepiček.
Můžete olámat a naplnit i dutá čokoládová vajíčka - asi až po koledě :D
Zdroj: internet
Autor: hosta | |
Datum vložení: 05.03.2015 16:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz