5 vajec (jen vaječných skořápek)
100 g Lučiny
1 vanilkový cukr
5 lžic vaječného koňaku
1 žloutek (je-li třeba)
1 lžička pudinkového prášku (nebo škrobu)
Syrová vajíčka jedno po druhém na kulatějším konci naklepneme a opatrně postupně odlámeme skořápku. Obsah vajíčka vyklepneme do misky a jinak spotřebujeme (např. na bábovku).Skořepiny důkladně vymyjeme, vypláchneme vařící vodou a necháme oschnout.Lučinu - nejlépe domácí - smícháme s vanilkovým (ne vanilinovým) cukrem a lžičkou opatrně naplníme vaječné skořápky. Malou lžičkou uděláme hluboký důlek.Pokud máme vaječňák hodně hustý a tmavý, tak jen naplníme důlek do podoby žloutku.Pokud je likér světlý a řídký, zamícháme do něj lžičku pudinkového prášku (nebo škrobu a 1 žloutek). Ve vodní lázni za stálého míchání zhoustne do podoby žlutého pudinku.Pak už jen naplníme a tváříme se, že jde o vajíčka naměkko, že máme extra druh slepiček.
Můžete olámat a naplnit i dutá čokoládová vajíčka - asi až po koledě...
![]() |
Autor: hosta |
![]() |
Datum vložení: 05.03.2015 16:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady