4 hrnečky (250 ml) oloupaných a nakrájených středně velkých jablek (5-6)
1 hrneček rozinek
1/2 hrnečku Whisky (zaměnit za jablkovou šťávu, pokud je to pro děti)
3 vejce
1,5 hrnečku cukru (může být i méně)
3/4 hrnečku oleje
2 hrnečky mouky
2 kávové lžičky jedlé sody
2 kávové lžičky skořice
1/4 kávové lžičky umletého hřebíčků
1/2 kávové lžičky soli
1 hrneček vlašských ořechů
Do misy dame jablka, rozinky a whisky. Vse promichame a nechame stat. Mezitim si pripravime dalsi misu s moukou, jedlou sodu, skorice, hrebicek a sul a dobre promichame. V dalsi velke mise uslehame dohromady 3 vejce, cukr, olej. K tomu pridame mouku, kterou jiz mame predem pripravenou a s michanou s ostatnimi surovinami, potom pridame jablkovou smes a orechy.
Dame do predem vymasteneho a moukou vysypaneho pekacku o velikosti asi 25cm x 35cm.
Peceme pri teplote 180 stupnu asi 50-55 minut.
Muze se podavat jeste vlahy se slehackou, nebo s vanilkovou zmrzlinou.
Zdroj: Recepty z Ontaria
Autor: hazel | |
Datum vložení: 05.03.2015 17:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz