Na plát:
4 vejce
100 g cukru moučka
120 g hladké mouky
na špičku nože kypřící prášek
1 lžíce oleje
1 špetka soli
tuk (na plech nebo olej, pečicí papír)
Náplň:
rostlinou šlehačkou (ale můžete použít klidně krém)
Troubu předehřejeme na 230 °C. Plech lehce vymažeme tukem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení, bude nám na plechu pěkně držet a usnadníme si rozetření těsta.Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do robota, přidáme špetičku soli a ušleháme polotuhý sníh. Pak začneme pomalu přidávat cukr. Vyšleháme pořádně do tuha.Robotu snížíme rychlost, přidáme žloutky a olej, prošleháme a vypneme robot. Nyní už jen zlehka metličkou přimícháme mouku s kypřícím práškem.Těsto vlijeme na plech, rozetřeme stěrkou a dorovnáme cukrářskou kartou. Vložíme do trouby a pečeme 6-8 minut. Těsto v troubě nejprve vyběhne a pak klesne.Následně vyndáme, stáhneme z plechu, krátce necháme vydýchat páru a smotáme po delší straně do rolády. Můžeme dát mezi dva balíky mouky, aby se nám roláda nerozmotávala.Po vychladnutí naplníme, potřeme roládu i na povrchu, necháme zatuhnout, polijeme čokoládou a ozdobíme dle vlastního vkusu.Pokud chceme čokoládovou roládu, odebereme část mouky a přidáme kakao, další postup je stejný.
Autor: Zacharova | |
Datum vložení: 06.03.2015 09:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz