375 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
75 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
1/2 lžičky xanthanu
1 prášek do pečiva
100 g třtinového cukru
3 lžíce oleje
420 ml vody
2-3 zralé hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky)
hrst sekaných vlašských ořechů
Na drobenku
6 lžic bezlepkové mouky (např. Doves Farm bílá bez lepku, Marks and Spencer nebo čistá pohanková)
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rostlinného tuku bez obsahu mléčných složek (Stella, Alsan)
Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem, poklademe nakrájenými hruškami a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Nakonec koláč zasypeme drobenkou, kterou připravíme z mouky, cukru, a tuku. Pečeme při 160 °C asi 25-30 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Doporučuji použít opravdu zralé hrušky a nenahrazovat třtinový cukr bílým - třtinový má jemně karamelovou chuť a skvěle se s hruškami doplňuje.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 08.03.2015 20:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz