Světlá vrstva:
Tapiokové perly (cca 100-200 g)
100 ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr
asi 200 ml mléka ideálně plnotučného případně polotučného
Tmavá vrstva:
1 kokosový ořech (popř. strouhaný kokos)
kakao nebo karob
směs oříšků natural (nesolené)
1 banán
med
Na ozdobení:
hrozen
skořice
datlový sirup
Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou 3 díly vody (zhruba)... Mezitím si oloupeme kokosový ořech a vypustíme z něj vodu do nádoby mixéru, k tomu přihodíme kousky kokosu, a asi 3 lžíce medu. Mixujeme ve vysokootáčkovém mixéru (popř. použijeme obyč. vodu nebo mléko a do ní nasypeme strouhaný kokos a med, mixujeme. Poté přidáme banán a kakao či karob (ja dala obojí od každého cca 1PL). A přisypeme směs oříšků (množství je na vás já dala asi 100g). Získáme tmavý konzistentní krém. Dáme vychladit do ledničky. Mléko smícháme v hrnci se smetanou (pomer mléka a smetany je na vás, můžete dát klidně jen samotný kelímek smetany a mléko nedávat vůbec.. A do této směsi přisypeme nabobtnané perly (slité do sítka aby byli bez vody).. Přivedeme k varu a lehce povaříme až nám hmota začne houstnout odstavíme z ohně. Osladíme vanilkovým cukrem. Na dno nadoby nalejeme světlou tapiokovou směs a necháme vychladit. Po ztuhnutí dáme horní vrstvu - tmavý kokosovo oříškový krém. Vršek posypeme skořicí, ozdobíme hroznem a pokapeme datlovým sirupem. Necháme v lednici ztuhnout
Autor: amarcha (Jitka .........) | |
Datum vložení: 10.03.2015 16:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz