500 g polohrubé mouky
125 g másla
75 g moučkového cukru
2 žloutky
1/4 l mléka
35 g droždí
špetka soli
citronová kůra z 1 citrónu
1)
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu kvásek a ostatní suroviny. Necháme vykynout cca 3 hodiny.
2)
Vykynuté těsto rozválíme do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň. Na těsto se může dát náplň tvarohová, maková a ze sušených hrušek. Těsto by mělo být vyváleno na tenko.
3)
Frgál posypeme drobenkou (polohrubá mouka, moučkový cukr, máslo), necháme ještě chvíli dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C
Po upečení a krátkém vychladnutí se může omastit a pokapat rozpuštěným máslem, do kterého přidáme rum.
Tvarohová náplň
2 tvarohy, lžíci cukru, balíček vanilkového cukru a 2 žloutky. Vše smícháme.
Maková náplň
mletý mák, mléko máslo a mletý cukr, povaříme do zhoustnutí.
Vše dávám už od hlavy, takže přesně neřeknu, kolik má čeho být. Náplně by mělo být více jak těsta.
Každý dělá frgále jinak, neříkám, že jsou pravé, ale takhle je děláme u nás doma.
Autor: diggisek (Dagmar) | |
Datum vložení: 12.03.2015 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz