1 chlazené křehké těsto
1 máslo či Hera
100 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce holandského kakaa
3 vejce
50 g cukru
200 g zakysané smetany
pár kapek mandlového aroma
Těsto i s pečicím papírem vyrovnáme ve formě, zakryjeme alobalem a na alobal rozsypeme hrách, fazole či čočku, aby se při pečení nezvedalo. Pečeme 15 minut na 150°C.Mezitím dáme do vodní lázně rozpustit máslo, čokoládu a kakao a v míse si vyšleháme celá vejce spolu s cukrem, po vyšlehání zašleháme zakysanku, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a mandlové aroma.Z předpečeného těsta odstraníme alobal a luštěniny, směs nalijeme na těsto a pečeme dalších cca 30-40 minut na 150-160°C. Po vychladnutí zdobíme šlehačkou.
Inspirace: tradicnirecepty.cz
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 14.03.2015 21:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz