300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
25 g mouky ze slunečnicových semínek (Adveni Medical)
25 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
1/2 lžičky Xanthanu
1 prášek do pečiva
100 g třtinového cukru
3 lžíce oleje
420 ml vody
2-3 jablka oloupaná a nahrubo nastrouhaná
2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)
Všechny mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhanými jablky a rybízem. Ovoce rukou trochu zatlačíme do těsta. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Ovoce i oříškové a semínkové mouky je možné obměňovat podle stavu spíže a mrazáku.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 16.03.2015 21:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz