350 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
120 g cukru
1 zralý banán
3 lžíce oleje
420-450 ml vody
sekané vlašské ořechy
Čokoládová poleva:
kvalitní hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek
kousek rostlinného tuku (Stella, Alsan)
Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20-25 minut (zkoušíme špejlí). Upečený perník necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil. Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevu, kterou připravíme buď rozpuštěním čokolády s trochou tuku ve vodní lázni (a), případně zahřátím všech surovin (b) do rozpuštění. Polevu necháme částečně zaschnout a poté posypeme sekanými vlašskými ořechy.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 01.04.2015 20:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz