4 vejce rozdělené na žloutky a bílky
160 g cukru moučka
160 g změklého másla
1 sáček vanilkového cukru
4 lžíce rumu (i více)
100 ml smetany
4 lžíce kakaa
1 lžička skořice
230 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.
Ovečka chutná jako skořicové sušenky Esíčka a je krásně šťavnatá :o).
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 05.04.2015 13:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz