TopRecepty.cz

Černá ovečka


Černá ovečka

Suroviny

4 vejce rozdělené na žloutky a bílky
160 g cukru moučka
160 g změklého másla
1 sáček vanilkového cukru
4 lžíce rumu (i více)
100 ml smetany
4 lžíce kakaa
1 lžička skořice
230 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Postup

Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.

Poznámka

Ovečka chutná jako skořicové sušenky Esíčka a je krásně šťavnatá :o).

autor Autor: Angel 666 (Jitka K.)
Datum vložení Datum vložení: 05.04.2015 13:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz