Suroviny na formu 14x24 cm:
100 g červené čočky
50 g pohanky
3 celá vejce
200 ml kokosového mléka
2-4 lžíce kakaa
4 lžíce kokosového oleje
4 lžíce kokosového cukru
1 lžíce perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžíce instantní kávy
Čočku a pohanku spaříme vroucí vodou a několikrát propláchneme.
Přemístíme do mixéru, přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou směs. Postupně za chodu mixéru zašleháme do směsi všechny ostatní suroviny: cukr, kokosový tuk, koření i vejce jedno po druhém. Počet lžic kakaa volte s citem podle svých chutí – já ho mám hodně ráda, takže jsem ho tam nasypala skutečně nehorázné množství – výsledný dezert pak vypadal i chutnal jako opravdu hořká čokoláda, což zdaleka nemusí vyhovovat každému.. :)
Těsto vylijeme do formy vyložené papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečeme cca 40 minut – zkrátka musíme vychytat ten známý moment, kdy je povrch již krásně upečený, ale vnitřek ještě lehce tekutý. A pokud se nám to povede, výsledkem budou sice čočkové (zní to opravdu šíleně..), ale pořád brownies – hutné, těžké, mokré, zkrátka tak, jak mají být!
http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Brownies-cern...
Autor: Tanicka | |
Datum vložení: 05.04.2015 16:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz