Těsto:
200 g hladké mouky + na vyválení
50 g cukru krupice
špetku soli
110 g změklého másla + na vymazání formy
4 lžíce studené vody
na špičku nože kypřící prášek
Náplň:
100 g cukru krupice
2 vejce
3 žloutky
2 lžičky kukuřičného škrobu, např. Gustin
500 ml 33% smetany
cca 10 snítek čerstvého tymiánu
150 g čerstvých malin
Z uvedených surovin vypracujeme těsto které bude hladké a pevné, pracujeme rychle, protože při delším hnětení těsto gumovatí. Vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie a dáme odpočinout na 30 min do chladničky. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vale, přendáme do vymazané kulaté formy a urovnáme, přečnivající části odřízneme, dno propícháme vidličkou překryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi nebo hráchem, dáme předpéct do vyhřáté trouby na 170°C cca 15 minut.
Mezitím smetanu nalijeme do rendlíku, přidáme 4 snítky tymiánu a přivedeme k varu. Vejce, žloutky, cukr a škrob si v míse vyšleháme do pěny. Smetanu zcedíme od tymiánu a přilijeme do vaječné směsi, je důležité rychle míchat.
Předpečené těsto vyjmeme z trouby odstraníme "zátěž" a nalijeme připravenou smetanovou náplň. Rovnoměrně rozmístíme po kolači maliny a nakonec koláč posypeme odrhnutým tymiánem. Koláč vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 30 minut, dokud náplň neztuhne.
Autor: sebena (Ivona Opiolová) | |
Datum vložení: 07.04.2015 11:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz