800 g jahod
šťáva z 1/2 citronu
40 g moučkového cukru
2 plátky želatiny
Marcipánový krém:
350 ml mléka
100 g marcipánu
50 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
2 plátky želatiny
250 ml smetany na šlehání
Na dokončení:
jahody
Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem a citronovou šťávou a rozdělíme na dvě části. Menší množství uložíme do lednice k pozdějšímu použití.Želatinu namočíme do studené vody. Z většího množství rozmixovaných jahod trochu ubereme a tuto trochu jahod zahřejeme. Do horkých jahod zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Přidáme do ní 2 lžíce studených rozmixovaných jahod a promícháme. Za stálého míchání přilijeme jahody se želatinou do studených rozmixovaných jahod. Jahody rozdělíme na dna 8 pohárů a dáme do lednice.Marcipánový krém: Vanilkový lusk rozpůlíme a seškrábneme semínka. Marcipán nakrájíme na kousky. Mléko, cukr, marcipán a vanilkový lusk se semínky zahřejeme. Za stálého míchání vaříme, dokud se marcipán nerozpustí.Želatinu namočíme do studené vody. Za stálého míchání přidáme do horkého mléka s marcipánem nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí odstraníme vanilkový lusk.Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji zamícháme do vychladlé marcipánové směsi. Marcipánový krém rozdělíme do pohárů a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny.Před podáváním povrch pohárů polijeme zbytkem rozmixovaných jahod a dozdobíme čerstvými pokrájenými jahodami.
Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 13.04.2015 16:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz