2 hrušky
bílé víno (aby byly hrušky potopené)
8 sáčků černého čaje
200 g cukru krupice
3 hřebíčky
3 badyány
1 celá kůra skořice
Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď se zmrzlinou, nebo šlehačkou.
Pokud chceme dosáhnout výraznější chuť, a máme-li dost času, vypneme o něco dříve a necháme hrušky v nálevu vychladnout.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 16.04.2015 21:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz