100 g cukr krystal
120 g másla
3 vejce
1 KL kypřícího prášku do pečiva
220 g polohrubá mouka
1 KL citronové kůry
1 KL pomerančové kůry
8 PL pomerančové šťávy
2 PL citrónové šťávy
pár kapek pomerančové esence
1 PL pomerančového likéru ( nemusí být)
a kdo má rád tak může přidat 1 KL kandované pomerančové kůry
špetka soli (do bílků)
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně kandovanou kůru. Vylijeme do vymazané a vysypané formy pečeme na 170° C dorůžova. Můžeme polít citrónovou polevou a nebo čokoládou.
Je to vynikající zákusek i pro slavnostní příležitosti s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Autor: jipohe | |
Datum vložení: 18.04.2015 12:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz