(KRÉM DO VĚNEČKŮ):
3/4 litru mléka
2 vanilkové pudinky
250 g másla
200 g moučkového cukru
(ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ):
1/2 litru sladké smetany
4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
40 g škrobové moučky
(POLEVA NA VĚNEČKY):
130-150 g moučkového cukru
1 lžíce horkého mléka
(KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I):
1 litr mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
6 vajec
(KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II):
10 dkg kostkového cukru
3 lžíce solamylu
250 ml mléka
20 dkg másla
(KRÉM DO BANÁNŮ):
5 dcl mléka
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g hrubé mouky
2 vejce
20 g jemného krystalového cukru
(ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky)):
1/2 l vody
1 Hera
1/4 kg hrubé mouky
1 lžička kypřící prášek do pečiva
6 vajec
KRÉM DO VĚNEČKŮ:
3/4 litru mléka
2 vanilkové pudinky
250 g másla
200 g moučkového cukru
Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout. Zvlášť třeme změklé máslo s prosátým cukrem a po částech vtíráme vychladlý pudink.
Tip: přidejte lžící rumu.
ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ:
1/2 litru sladké smetany
4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
40 g škrobové moučky
Ve smetaně rozšleháme žloutky, cukr a vmícháme škrobovou moučku. Dáme do vodní lázně a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne.
POLEVA NA VĚNEČKY:
130-150 g moučkového cukru
1 lžíce horkého mléka
Prosátý moučkový cukr třeme s horkým mlékem, dokud není poleva hladká.
KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I:
1 litr mléka
4 balíčky vanilkového pudinku
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
6 vajec
Mléko svaříme s pudinky, cukrem a žloutky. Do vychladlého opatrně vmícháme sníh z bílků.
KRÉM DO VĚTRNÍKŮ II:
10 dkg kostkového cukru
3 lžíce solamylu
250 ml mléka
20 dkg másla
Kostkový cukr nasucho upražit. Rozmíchat solamyl v mléce a vmíchat do karamelu. 2 minuty povařit a do prochladlého zamixovat 20 dkg másla.
KRÉM DO BANÁNŮ:
5 dcl mléka
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g hrubé mouky
2 vejce
20 g jemného krystalového cukru
Ve 2/3 mléka svaříme moučkový a vanilkový cukr. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a žloutky, vše smícháme a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Bílky s krystalovým cukrem ušleháme a zamícháme do horkého krému.
ZÁKLADNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO (i pro začátečníky):
1/2 l vody
1 Hera
1/4 kg hrubé mouky
1 lžička PDP
6 vajec
Voda + Hera se uvede do varu, rychle se přimíchá mouka a stále mícháme, dokud se na dně kastrolu neudělá bílý povlak. Pak ještě mícháme 2 až 2 a půl minuty. Předělá se do mísy a do vlažného se PO JEDNOM zamíchá 6 vajec. Nakonec pr.do peč. Pořádně mícháme, až se nechytá vařečky. Pečeme v roztopené troubě na 200 °C přímo na plechu (nepodmazáváme) nebo na peč.papíru dozlatova.
TIP na větrníky: Karamel nebo čokoláda? Nebojte se kompromisu! Vrchní část větrníků zevnitř potřete karamelem (stačí i karamelizované Salko) a nahoru dejte čokoládovou polevu. Před léty jsem toto poprvé ochutnala v jedné malé cukrárně a od té doby je dělávám. Obzvlášť je to vynikající do drobnější varianty "mini větrníčků".
Autor: Jitta Mat | |
Datum vložení: 24.04.2015 11:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz