TopRecepty.cz

Krémy do dortů


Krémy do dortů

Suroviny

Máslový krém (základní):
2 balíčky vanilkového pudinku
500 ml mléka
120 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)

Čokoládový krém:
600 ml mléka
2 čokoládové pudinky
200 g másla
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr

Ořechový krém:
100 ml mléka
100 g hrubě mletých ořechů
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
100 g cukru krupice
3 vejce
250 g másla

Kokosový krém:
200 ml mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
50 g strouhaného kokosu
100 g másla
moučkový cukr

Pařížský krém:
200 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
200 g moučkového cukru
200 g másla

Kávový krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
500 ml mléka
120 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
1 lžíce mleté černé kávy

Ananasový krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
500 ml mléka
120 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
1 lžíce nakrájeného ananasového kompotu

Postup

MÁSLOVÝ krém (základní): Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme elektrickým šlehačem. TIP: Když použijeme místo vanilkového pudinku banánový, získáme jemný banánový krém.ČOKOLÁDOVÝ krém: Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty. TIP: Můžeme použít pudink Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná.OŘECHOVÝ krém: Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne. Vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla.KOKOSOVÝ krém: Z mléka, žloutku a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.PAŘÍŽSKÝ krém: Smetanu, čokoládu a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).KÁVOVÝ krém: Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.ANANASOVÝ krém: Do základního krému přidáme asi lžíci nadrobno nakrájeného ananasového kompotu. Hodí se zejména na ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny.Všechny uvedené krémy dáme přibližně na 20 minut do chladu, než jimi začneme plnit korpus dortu. Ten musí být zcela vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, můžeme spodní vrstvu plátu potřít rybízovým džemem, a až na něj rozetřít krém. Postup opakujeme u každé vrstvy.

Poznámka

Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.
Krémy do odpalovaného těsta:
http://www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...
Náplně do buchet a závinů:
http://www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl...

autor Autor: Jitta Mat
Datum vložení Datum vložení: 24.04.2015 14:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz