500 g hladké mouky
250 g másla
100 g krystalového cukru
2 vejce
špetka soli
1 kg rebarbory
cukr podle chuti
Z múky, cukru, zmäknutého masla, soli a vajec urobíme v mise mrveničku, z ktorej vypracujeme kompaktné hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a uložíme na noc do chladničky. Ďalší deň cesto rozdelíme napoly, polovicu vrátime do chladničky a z druhej urobíme valček. Rozdelíme ho na šesť dielov, z každého urobíme rukami na podložke okrúhlu placku (pate sablée sa zvykne lepiť na valček). Placky povkladáme do formy na tarteletky. Uložíme ich do chladničky a pripravíme si náplň: asi dve stonky dobre ošúpanej rebarbory pokrájame nadrobno a v mise ich zasypeme cukrom. Potom z ďalších ošúpaných stoniek nakrájame tenučké dlhé pásiky a v inej mise ich tiež dobre posypeme cukrom. Kúsky aj pásiky necháme odstáť asi 2 hodiny, aby rebarbora pustila šťavu, občas opatrne premiešame. Formu s tarteletkami vyberieme z chladničky a dáme na 12-15 minút do rúry predhriatej na 180°C, kým cesto nezozlatne. Potom vložíme na dno každej predpečenej tarteletky 2 lyžice pokrájanej rebarbory aj s cukrovou šťavou a navrch poukladáme do kruhu rebarborové pásiky tak, aby vyplnili celú priehlbinku formy. Upečieme pri 180 stupňoch a necháme vychladnúť na mriežke. Rovnako spracujeme aj druhú polovicu cesta. Toto cesto vydrží v chladničke aj 2 dni.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 26.04.2015 19:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz