smetana ke šlehání ( 33% šlehačka )
tvaroh ve vaničce ( tučnost je na vás )
ovoce čerstvé nebo mražené
dle chuti cukr
Smetanu ke šlehání vyšleháme, přidáme tvaroh ( já dala polotučný ) a podle potřeby cukr ( mě stačila 1 pol. lžíce ). Ovoce můžeme buď rozmixovat nebo nakrájet na malé kousky. Já měla borůvky, tak jsem je jen vmíchala. Směs pomocí lžičky dáváme do formiček na led a necháme zmrazit. Je lepší dát formu se zmrzlinou ještě do nějakého sáčku nebo krabičky, aby vám při delším skladování nenačichla jinými věcmi z mrazáku.
Honila mě mlsná, takže jsem experimentovala s domácími zásobami :), samozřejmě můžete zmrzlinu dát i do větších formiček a pak třeba polít čokoládou jako nanuky. Já jsem chtěla něco jen tak na zub, tak když mám na něco chuť, vyloupnu si kousek z formičky a nechávám v puse rozpustit. jako bonbón :) není to žádná dieta, ale lepší, než schroupat celou sušenku :) přidávám spíš jen jako inspiraci.
Autor: malaneta (Aneta Vagalová) | |
Datum vložení: 28.04.2015 13:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz