1/2 l mléka
vanilkový puding
50 g hořké čokolády (alespoň 50% kakaa)
1 lžíce kakaa holandského typu
cukr (dle chuti)
50 g vlašských ořechů (kdybych měla, použila bych půl napůl s lískovými)
2 plnotučné tvarohy ve vaničce
1 smetana ke šlehání (30 a více procent)
vanilkový cukr dle chuti
cukrářské piškoty
kakao
ovoce (na ozdobu)
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda.
Až puding odstavíte, ještě do horkého vmíchejte nastrouhanou nebo nalámanou čokoládu, na drobno nasekané oříšky, lžíci kakaa a pečlivě promíchejte. Poté nechte vychladnout a čas využijte k přípravě světlé části.
Do tuha vyšlehejte smetanu ke šlehání, opět oslaďte vanilkovým cukrem (používám domácí ze skutečné vanilky a dávám ho asi 2 - 3 lžíce) a závěrem vmíchejte tvaroh. Do skleničky pak střídejte světlý a tmavý krém jak je vám libo. Zdobit můžete piškoty, ovocem či kakaem.
Pokud pokrm připravujete pro děti: dezert je plný ořechů a kakaa - obojí jsou silné alergeny a jsou doporučovány až od 2 - 3 let věku dítěte
Mé další recepty najdete na http://mamavkuchyni.blogspot.cz
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 29.04.2015 13:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz