35 g semínek chia
400 ml kefíru
200 g borůvek (nebo jiného ovoce dle libosti, samozřejmě klidně i více nebo méně)
datlový sirup dle chuti
Příprava tohoto dezertu je velmi jednoduchá, ale je potřeba započít ji přibližně půl dne předem. Tolik času totiž potřebují semínka chia, aby krásně změkla a vytvořila rosolovitou hmotu podobnou pudinku. Do misky nasypte uvedené množství semínek, zalijte je kefírem (použít se dá jistě i kefír s příchutí či obyčejné mléko nebo jiný mléčný výrobek), promíchejte a nechte v lednici konat svou práci. Až k nim za půl dne přijdete, semínka budou kefírem nasáklá a budou vypadat podobně jako želé. A to je právě ono! :) Přemístěte do dezertních mističek, dozdobte ovocem (použila jsem borůvky, které jsem rozmixovala na pyré), můžete ještě dosladit sirupem, který taky můžete vmíchat do každé složky zvlášť.
Více mých receptů najdete na mém blogu: www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Vaříte-li pro děti:
o vhodnosti chia semínek pro děti jsem se toho bohužel moc nedočetla. Z informací, kterých se mi dostalo, plynou dvě základní věci - jednak obtížnější stravitelnost (platí o semínkách obecně), druhak i vyšší podíl bílkovin, které by mohly zatěžovat dětské ledviny. Proto řadím do kategorie od 1 roku.
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 29.04.2015 22:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz