250 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
400 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
špetka soli
100 g cukru
200 g sušených fíků
asi 3 lžíce hnědého cukru
kousek másla
Droždí rozdrobíme do trochy vlažné vody, přimícháme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme asi 15 minut nakynout kvásek.
Do mísy přesyjeme mouku, přidáme špetku soli, cukr, olej, připravený kvásek a zbytek vlažné vody.
Dobře vypracujeme nepříliš husté těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.
Mezitím si namočíme fíky do černého čaje ochuceného kapkou rumu.
Vykynuté těsto přemístíme do koláčové formy vymazané tukem (vymazala jsem olivovým olejem), povrch uhladíme a obložíme ho okapanými fíky.
Nakonec chlebík posypeme hnědým cukrem a poklademe kousíčky másla.
Vložíme ho do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 40 minut.
Sladký chleba je krásně vláčný a nadýchaný, výborný s čajem.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 29.04.2015 22:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz