TopRecepty.cz

Smetanová buchta s jablky z remosky


Smetanová buchta s jablky z remosky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
zhruba 120 g moučkového cukru (já sladím méně, tak jsem dala 100 g, ale ostatním doporučuji trošku více)
1 prášek do pečiva
250 g sladké 12% smetany
trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
2 vejce
300 g hrubě nastrouhaných jablek
cukr dle potřeby na doslazení
trošku skořice nebo skořicový cukr

Postup

Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme smetanu, rozkvedlané vejce, kůru nebo aroma a vše smícháme dohromady.
Nádobu remosky už předem vyložíme do 2/3 výšky papírem na pečení - z papíru vystřihneme kolečko o něco větší než dno remosky, zmuchláme do koule a pak v remosce rozložíme. Papír by se pak neměl dotýkat horního topného tělesa, připaluje se. Kdo peče v remosce častěji, tak si může vystřihnout z teflonové fólie dno + 2 pásky na obvod mísy a nemusí používat papír.
Vlijeme 2/3 těsta, rozprostřeme nastrouhaná jablka, pokud je třeba tak doslazená mírně cukrem a ochucená skořicí a na jablka rozetřeme zbývající 1/3 těsta. Nádobu přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 35 - 40 minut. Čas pečení je jen orientační, přece jen může každá remoska péct trošičku jinak. Upečenou buchtu po chvíli vyjmeme, necháme na mřížce vychladnout a odstraníme papír. Pocukrujeme na povrchu a podáváme.

Cukru do těsta přidáme podle toho, jak moc sladkou ji chceme. Těsto nebo i jablečnou směs si můžeme i jinak vylepšit, například přidáním rozinek, kokosu, sekaných ořechů, mletého máku, vanilkovým cukrem atd.

Poznámka

Mám starší typ remosky ještě s hliníkovou mísou. Je to ta menší, o průměru 22 cm.

Všechny moje recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 03.05.2015 07:29

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz