Piškot:
6 žloutků
6 lžic krystalového cukru
6 lžic polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
6 bílků (ušlehat sníh)
Krém:
100 g cukru
3 dcl mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce Solamylu (škrobu)
200 g másla
hořká čokoláda
jahody
Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do vznihlé hmoty zašleháme mouku, olej a kakao. Vyšlehané bílky lehce vmícháme do hmoty. Pečeme na 180 stupňů.
Krém: cukr, mléko, mouku, solamyl, uvaříme v kaši (za stálého míchání). Do vychladlé kaše zašleháme máslo, jemně vmícháme nasekananou čokoládu (já použila čokoládové lupínky) a jahody.
Můžeme zbobit: karamelem, nebo skořicí
Autor: Terezzz | |
Datum vložení: 03.05.2015 16:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz