TopRecepty.cz

Tiramisu II.


Tiramisu II.

Suroviny

500 g mascarpone
4 vejce
4 lžíce cukru krupice
hrnek silné kávy
lžička cukru do kávy
asi 350 g dlouhých piškotů (Savoiardi nebo jiné)
kakao na posypání

Postup

Bílky vyšleháme do pevného sněhu a prozatím odložíme stranou.
Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé, pevné pěny, do které vešleháme (na nižší obrátky) všechno mascarpone. Pak - už bez šlehače - do hmoty opatně vmícháme sníh. Opatrně proto, aby nespadl.

Piškoty lehce omočíme v kávě, naskládáme na dno misky a přelijeme přichystaným krémem. Další vrstva jsou znovu piškoty, omočené v kávě a zalité zbytkem krému. Vhodnější je širší nádoba, ať není vrstev mnoho - zákusek se pak líp servíruje.

Nádobu s tiramisu dobře zakryjeme (omotali jsme potravinářskou fólií) a uložíme do lednice.
Tiramisu se dá jíst už po několika hodinách, ale nejlepší je po alespoň 12 hodinovém proležení v chladu.

Před podáváním posypeme kakaem.

Poznámka

Vajíčka by se měla použít co nejčerstvější. Hotové tiramisu do lednice dobře zakrýt a sníst do tří dnů (ale tak dlouho stejně nevydrží).
Do kávy nedáváme alkohol, tiramisu pak můžou i děti. Ta troška kávy jim neublíží, ale kdo se chce kofeinu úplně vyhnout, použije bezkofeinovou kávu.

Jedla jsem i různá "tiramisu" z tvarohu, pomazánkového másla i jiné - s tímto se srovnat opravdu nedají.

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 04.05.2015 09:41

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz