500 g mascarpone
4 vejce
4 lžíce cukru krupice
hrnek silné kávy
lžička cukru do kávy
asi 350 g dlouhých piškotů (Savoiardi nebo jiné)
kakao na posypání
Bílky vyšleháme do pevného sněhu a prozatím odložíme stranou.
Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé, pevné pěny, do které vešleháme (na nižší obrátky) všechno mascarpone. Pak - už bez šlehače - do hmoty opatně vmícháme sníh. Opatrně proto, aby nespadl.
Piškoty lehce omočíme v kávě, naskládáme na dno misky a přelijeme přichystaným krémem. Další vrstva jsou znovu piškoty, omočené v kávě a zalité zbytkem krému. Vhodnější je širší nádoba, ať není vrstev mnoho - zákusek se pak líp servíruje.
Nádobu s tiramisu dobře zakryjeme (omotali jsme potravinářskou fólií) a uložíme do lednice.
Tiramisu se dá jíst už po několika hodinách, ale nejlepší je po alespoň 12 hodinovém proležení v chladu.
Před podáváním posypeme kakaem.
Vajíčka by se měla použít co nejčerstvější. Hotové tiramisu do lednice dobře zakrýt a sníst do tří dnů (ale tak dlouho stejně nevydrží).
Do kávy nedáváme alkohol, tiramisu pak můžou i děti. Ta troška kávy jim neublíží, ale kdo se chce kofeinu úplně vyhnout, použije bezkofeinovou kávu.
Jedla jsem i různá "tiramisu" z tvarohu, pomazánkového másla i jiné - s tímto se srovnat opravdu nedají.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 04.05.2015 09:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz