1,5 hrnku kyšky
1,5 hrnku hrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 hrnek moučkového cukru
1,5 lžíce kakaa
0,9 dl oleje
1 vejce
moučkový cukr
vanilkový cukr
Sypké ingredience smícháme a prosijeme. Přidáme kyšku, vejce a smícháme. Mísu remosky už předem vyložíme papírem na pečení, do poloviny výšky - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Vlijeme těsto, přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 -35 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu odlišně. Krátce před úplným dopečením můžeme remosku vypnout a nechat buchtu přikrytou topným tělesem tzv. "dojít". Pak ji vyjmeme a necháme nejraději na mřížce zchladnout. Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme. Na povrch můžeme použít místo cukru i čokoládovou polevu.
Oproti receptu bych použila méně moučkového cukru, ale to záleží na chuti.
Remosku mám menší ještě s hliníkovou mísou, o průměru 22 cm.
Zdroj: Tento recept je jedním z vítězných receptů v roce 2013 v programu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Z poloviční dávky jsem vyzkoušela péct v remosce.
Název -kiščok- je používaný ve slezském nářečí.
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 04.05.2015 12:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz