8 vajec
400 g cukru krupice
250 g másla
500 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
drobné ovoce (větší pokrájet na kousky)
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, zašleháme rozpuštěné a prochladlé máslo a opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva. (Těsto vypadá jako třené.)
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a poklademe ovocem, které můžeme předem lehce obalit v hladké mouce, aby nekleslo na úplný spodek těsta.
Pečeme mírněji, asi 160-170°C, aby piškot hezky vyběhl.
Vychladlý ho pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.
Cukru bylo v původním receptu 500 g, ale těch 400 g bohatě stačí. Použila jsem kompotované meruňky, které moc krájet nešly. Ale už jsem dělala i s vypeckovanými třešněmi, višněmi, jahodami a švestkami a pokaždé nám to moc chutnalo.
Dá se, samozřejmě, dělat jen do pekáčku, z polovičního množství surovin.
Piškotek je vysoký, vláčný, sametový a hlavně - nedusivý.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 05.05.2015 08:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz