300 ml smetany na šlehání
150 g kondenzovaného mléka
2 lžíce rozpustné kávy (Nescafé espresso)
2 lžíce kávového likéru
Všechny suroviny smícháme.Vše společně vyšleháme dotuha.Zmrzlinu dáme alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Mírně upraveno podle originálního receptu Nigelly Lawson. V původním receptu bylo 175 g kondenzovaného mléka.
Použil jsem Nescafé espresso, které je narozdíl od Nescafé classic jemnější.
Likér zajistí, že se ve zmrzlině nevytvoří ledové krystalky.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 06.05.2015 08:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz