500 g Mascarpone
4 vejce
4 lžíce krystalového cukru
plechovka ananasu
asi 350 g dlouhých piškotů
kokos (nebo bílá čokoláda) na posyp
Ze všech bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou.
Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou, světlejší hmotu, pomaleji zašleháme mascarpone a už bez šlehače opatrně vmícháme sníh.
Šťávu z ananasu scedíme do široké misky a jeden po druhém v ní rychle omočíme piškoty. Skládáme je do širší mísy, přelijeme ušlehanou hmotou a hustě ji poklademe kousky ananasu.
Další vrstva jsou opět omočené piškoty, pak zbytek ušlehané hmoty a povrch poházíme zbytkem ananasu a posypeme strouhaným kokosem.
Komu kokos vadí, použije strouhanou bílou čokoládu.
I proto, že jsou v tiramisu syrová vejce, je potřeba ho uzavřené uchovávat jen v chladnu. Vyřešili jsme to zamotáním mísy do potravinářské fólie.
Jíst se tiramisu dá už po několika hodinách, ale lepší je opravdu až druhý den.
Dezert je určen k rychlejší spotřebě, ale (aspoň u nás doma) je toto varování zbytečné – tiramisu je jedním z pokrmů, který v lednici prostě sublimuje….
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/tiramisu-s-ananasem/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 06.05.2015 16:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz