Korpus:
500 g hladké mouky
200 g cukru moučky
40 g másla
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 kypřicí prášky do pečiva
8-10 lžic mléka
trochu sádla na vymazání plechu
Krém:
500 ml mléka
3-4 lžíce hladké mouky
250 g cukru moučka
250 g másla
Šlehačka pařížská:
500 ml šlehačky
100 g čokolády na vaření
Proklad:
240 g dětských piškotů
Na vlhčení korpusu:
200 ml silné kávy
100 ml mléka
rum (dle chuti)
Den předem rozpustíme čokoládu a následně krátce provaříme šlehačku s čokoládou. Mixujeme, necháme vychladit a uložíme do lednice.Korpus: ingredience spojíme v těsto, rozdělíme na dva díly, rozválíme, položíme na plech potřený sádlem a pečeme 15-20 minut v troubě na střední teplotu, asi 180 °C (řídíme se vlastní troubou). Pak necháme vychladnout.Mezitím uvaříme kaši z mléka a hladké mouky, necháme vychladnout.Ve šlehači vyšleháme máslo s cukrem a spojíme s vychladlou kaší v krém.Z lednice vyndáme čokoládovou šlehačku a vyšleháme ji do tuha.Jednu upečenou vychladlou placku necháme na plechu a pokapeme silnou rumovou kávou, potřeme polovinou krému, nasázíme piškoty jeden vedle druhého, pokapeme mlékem s rumem, namažeme druhou polovinou krému, položíme druhou placku, kterou také pokapeme silnou kávou a potřeme ušlehanou pařížskou šlehačkou.Necháme uležet nejlépe do druhého dne, nedoporučujeme konzumovat hned, koláč je tuhý a špatně se krájí.
Dobrý koláč, náš domácí název, je velice chutný, ale musí se dělat nejméně dva dny před podáváním.
Autor: Milenka01 | |
Datum vložení: 06.05.2015 17:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz