Korpus:
4 vejce
4 lžíce cukru moučka
1 lžíce oleje
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Na krém:
750 g tvarohu
150-180 g moučkového cukru (podle chuti)
200 g másla
300 g jahod (i více)
Poleva:
60 g čokolády na vaření
50 g másla
1 lžíce mléka
Korpus: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do světlé pěny a za stálého šlehání vsypeme přes sítko společně mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.Do těsta postupně opatrně (stěrkou a lehce) zapracujeme vyšlehaný sníh z bílků.Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení, vlijeme do ní těsto a pečeme asi 15 minut v troubě na 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.Po upečení necháme formu lehce zchladnout a korpus vyndáme na mřížku, kde ho necháme vychladnout úplně. Pak opatrně sundáme pečící papír a vložíme korpus zpátky do formy.Na krém vyšleháme rozpuštěné a zchladlé máslo s tvarohy (přidáváme postupně) a cukrem podle chuti.Krém naneseme na korpus, klepnutím formy o stůl docílíme lepšího rozprostření krému. Jahody naskládáme a vtlačíme do krému, stěrkou urovnáme tak, aby byly schované.To vše zalijeme polevou z rozpuštěné čokolády s máslem a lžící mléka nebo smetany. Urovnáme povrch polevy a dort vložíme do lednice, nejlépe přes noc, ztuhnout.Ještě než čokoláda úplně ztuhne, odkrojíme ji kolem dokola nožem nahřátým v horké vodě. Krájíme také nahřátým nožem.
Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 07.05.2015 11:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz