150 moučkového cukru
100 g Hery nebo jiného tuku
3 vejce
2 lžíce rumu
7 lžic vlažného mléka
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
piškoty
marmeláda
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, vlažné mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme do nádoby remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Pak na spodní třetinu těsta rozložíme těsně vedle sebe piškoty slepené marmeládou. Je dobré slepené piškoty mírně z obou stran přestříknout vodou nebo jinou tekutinou. Používám rozprašovač, piškoty pak v těstě lépe drží a "neplavou" vzhůru. Piškoty mírně zatlačíme a na ně rozetřeme zbytek těsta. Přiklopíme víkem, remosku zapneme a pečeme zhruba 25 minut. Tato doba je orientační, může se malinko lišit. Pak buchtu vyjmeme a necháme zchladnout.
Remosku mám menší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.
Všechny moje recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 07.05.2015 12:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz