těsto:
4 vejce
250 g krupicového cukru
4 lžíce teplé vody
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
500 g jablek
350 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
200 g mascarpone
200 g zakysané smetany
1 vanilkový pribináček
2 lžíce moučkového cukru
50 g másla
Granko nebo čokoláda na ozdobu
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do husté pěny.Přidáme lehce vymačkaná jablka, smíchaná se skořicí a mouku s práškem do pečiva. Vše společně smícháme.Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Hotové těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 25 minut. Upečený moučník necháme vychladnout.Na krém utřeme máslo pokojové teploty s cukrem a přidáme ostatní přísady. Krém rozprostřeme na moučník.Můžeme posypat grankem nebo strouhanou čokoládou.
Dělám i levnější variantu, třeba s tvarohem nebo pomazánkovým máslem.
Tato je s mascarpone. Buchta je dobrá i bez krému, jen pocukrovaná.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 09.05.2015 17:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz