250 ml teplé vody
30 g rozpuštěné Hery
2 žloutky
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky citronové kůry
1 špetka soli
500 g hladké mouky
21-25 g čerstvého droždí
Všechny suroviny dáme do pečky (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto.Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 20 dílů (asi po 45 - 50 g), každý zakulatíme a uděláme do něj prstem hluboký důlek (až k podložce).Necháme nakynout, před vložením do vřelého oleje důlek obnovíme a smažíme nejdříve stranu s důlkem, přikryté pokličkou. Pak obrátíme a dosmažíme už bez pokličky.Po okapání na ubrousku důlek naplníme marmeládou a koblihy pocukrujeme.Můžeme dělat i jako klasické, plněné koblihy, ale tento způsob dá méně práce, zabere méně času a je jistota, že při smažení nevyteče žádná marmeláda do oleje.
Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz/
Doufám, že se tu nerozjede diskuze o rozdílu mezi koblihem a vdolkem :))
Toto tvarování mě naučila jedna známá, u nich se tomu říkalo koblihy a tak jsme to přejali.
Kdo má raději klasické tvarování, udělá podle sebe. Těsto je koblihové, nadýchané, lehounké a opravdu výborné. Zkuste.
.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 11.05.2015 08:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz